F je geld. FU geld. F*ck je geld. Het is allemaal hetzelfde. F You Money is genoeg geld hebben om anderen te vertellen dat ze F Off moeten zijn zonder bang te zijn voor financiële repercussies.

Ik weet zeker dat sommigen van jullie ervan hebben gedroomd om je irritante micromanager te vertellen dat hij weggaat. Maar dat kan niet, want je wilt nog steeds die opslag en promotie.

Als je enige tijd online doorbrengt, wil je waarschijnlijk ook een aantal mensen vertellen dat ze moeten stoppen. Maar online is over het algemeen voor altijd, je hebt de neiging om je mond te houden.

De oorsprong van je geld

De term F You Money lijkt voor het eerst te zijn genoemd door Johnny Carson in een Rolling Stones-interview in 1979 en vervolgens door Burt Reynolds in de film Heat uit 1986.

Ik heb de term sinds de jaren negentig op Wall Street gehoord. Toen Goldman Sachs in 1999 eindelijk naar de beurs ging, liepen er tal van partners met F You Money door de gangen.

Ik herinner me zelfs nog dat ik na de IPO willekeurig een 20-jarige partner tegenkwam in Montreal. Hij was in een coffeeshop op een date met een andere jonge vrouw dan zijn vrouw. Ik was daar met het management van het bedrijf en bezocht Caisse de dépôt, een Canadese geldmanager.

Ik denk dat de partner F You zei tegen zijn huwelijk! Of misschien niet. We hebben het incident nooit besproken bij onze terugkeer naar het hoofdkantoor in NYC. Dat was misschien een carrièrebeperkende zet van mij.

Hoeveel wordt beschouwd als F You Money?

Gebaseerd op meer dan 7.000 stemmen in de Financial Samurai-enquête hieronder, is $ 5 miljoen de nummer 1 stemmentrekker om je financieel vrij te voelen. Voor alle duidelijkheid: $ 5 miljoen is de minimale hindernis, niet het maximum.

Ik heb persoonlijk voor $ 10 miljoen gekozen omdat $ 10 miljoen nodig is om ~ $ 250.000 aan risicovrij inkomen te genereren op basis van het huidige risicovrije rendement. Door echter iets meer risico te nemen, zou $ 10 miljoen in staat moeten zijn om tot $ 400.000 per jaar te genereren om de F You Lifestyle te leven.

Daarom lijkt tussen de $ 5 miljoen en $ 10 miljoen een redelijk minimumbereik voordat je kunt overwegen om F You Money te hebben. Hoe duurder een locatie waar je woont, hoe hoger de drempel en vice versa. Vergeet alleen niet om de brullende inflatie bij te houden.

Hoeveel geld heb je nodig om je financieel vrij te voelen? (Wat is uw FU-geldbedrag?)

$ 500.000 $ 1.000.000 $ 2.000.000 $ 3.000.000 $ 5.000.000 $ 7.000.000 $ 10.000.000 $ 15.000.000 $ 20.000.000 $ 30.000.000+ Overig. Leg het uit in de reacties.

Resultaten bekijken

Bezig met laden ... Bezig met laden …

Als je eenmaal geld hebt, is het moeilijk om anderen te vertellen dat ze weg moeten!

Het interessante dat ik heb ontdekt als je eenmaal F You Money hebt gekregen, is dat het nog steeds buitengewoon moeilijk is om anderen te vertellen dat ze F Off moeten zijn!

Iedereen fantaseert erover om iemand die hen in het verleden onrecht heeft aangedaan te vertellen dat ze zichzelf moeten belazeren, maar als je eenmaal dit niveau van rijkdom hebt bereikt, is het gebruikelijker om apathisch dan strijdlustig te worden. De samenleving heeft een ongelooflijke manier om mensen onder controle te houden.

Ik ben in de verleiding gekomen om internettrollen en de Internet Retirement Police te vertellen die mij online beoordelen terwijl ze geen waarde toevoegen aan het gesprek met F Off. In plaats daarvan stel ik echter meestal een meer nieuwsgierige reactie uit.

Door hun perspectief te gebruiken, kan ik vaak een nieuwe commentaarpost schrijven met een nieuw thema om het feest gaande te houden! Hoera!

De voordelen van het hebben van F You Money

Er is een oud gezegde dat luidt: “de hel zijn andere mensen.” Als je nadenkt over alle pijn en lijden in je leven, komt dat meestal door iemand anders. De pure handeling om iemand te vertellen dat hij moet stoppen, is een reactie op het wegwerken van mensen die je leven zuur maken.

De volgende zijn vijf ongelooflijke voordelen van het hebben van F You Money.

1) Je komt vaker op voor wat goed is.

Er is veel rotzooi in de wereld dat onbetwist blijft omdat mensen bang zijn voor de gevolgen. Hoe vaak heb je op je tong gebeten omdat je je zorgen maakte over de gevolgen?

Als je F You Money hebt, ben je zelfverzekerder om je mening te uiten als je onrecht ziet, omdat je overleving niet afhangt van je reputatie, een persoon of een bedrijf. Er zouden waarschijnlijk minder pesterijen, racisme, seksisme en andere discriminerende woorden en daden zijn.

Denk aan alle mensen die zich aan de lijn moeten houden, zelfs als ze het niet eens zijn met de ethiek van hun bedrijf, omdat ze afhankelijk zijn van hun inkomen en gezondheidszorguitkeringen om te overleven. Hoe spijtig.

2) Je geeft minder om wat andere mensen denken.

Minder geven om wat mensen denken is een soort supermacht. In plaats van roem en erkenning te verlangen, verlang je naar rust en anonimiteit. Het voelt bevrijdend om beledigingen en insinuaties van je rug te zien rollen als water van een eend. Er is minder behoefte om te proberen je tegenstander gelijk te krijgen, omdat je al klaar bent voor het leven.

Beledigingen worden meestal geslingerd door ongelukkige mensen die willen wat je hebt. Ze zijn onzeker en hopen je naar hun niveau te brengen zodat ze zich beter over zichzelf kunnen voelen. Jaloezie is een moeilijk te overwinnen gevoel. Neutraliteit of zelfs mededogen tonen komt vaker voor bij mensen met F You Money. De reden is dat elke belediging een herinnering is aan hoe goed je het hebt.

De meest fascinerende mensen zijn degenen die het vertellen zoals het is. Ze draaien er niet omheen of proberen mensen minder beledigd te laten voelen. Daardoor komen ze vaak verder.

3) Je wordt minder bang om te falen.

Ik ben een eeuwige mislukking in veel dingen omdat ik steeds nieuwe dingen probeer. Als je eenmaal F You Money hebt, zullen je mislukkingen je niet meer verpletteren. In plaats daarvan slaan je mislukkingen je ego gewoon in elkaar totdat het vanzelf weer opblaast, omdat je standaardinstelling een goed leven met veel vrijheid is. Als je minder bang bent om te falen, stijgen je kansen om te slagen in nieuwe dingen.

Denk aan alle hoogopgeleide mensen die de veilige weg kiezen en een baan krijgen die ze niet echt leuk vinden. Ook al gingen ze naar een privé-universiteit en haalden ze een MBA aan een andere privé-universiteit, toch vinden ze het moeilijk om een ​​eigen bedrijf te beginnen.

Waarom? Omdat ze te veel in hun opleiding hebben geïnvesteerd. Als gevolg hiervan werken ze gewoon voor iemand anders en eindigen ze soms vol spijt.

4) Je gaat met mensen om omdat je dat wilt, niet omdat het moet.

Er zijn momenten dat je tijd moet doorbrengen met iemand die je misschien niet zo leuk vindt, omdat je iets van hem of haar nodig hebt, bijvoorbeeld zaken, connecties, een baan, enz. Als je F You Money hebt, heb je de vrijheid om alleen met mensen om te gaan je houdt van. Alle anderen zijn verdoemd.

Denk aan alle mensen online die zich bij een kudde voegen omdat ze veiligheid vinden in aantallen. Uiteindelijk creëren ze één grote echokamer waar iedereen op elkaar lijkt, hetzelfde praat en hetzelfde denkt. Is er een wonder waarom sekten worden gevormd en mensen het vermogen verliezen om voor zichzelf te denken?

Zelfstandiger kunnen denken is misschien wel een van de beste voordelen van het hebben van F You Money. Omdat je niet langer bang bent om anders te denken, doe je dat wel.

5) Mensen maken je niet meer zo kwaad.

De enige mensen die me kwaad maken zijn degenen die altijd te laat zijn, degenen die het ene zeggen en het andere doen, racisten en echt slechte chauffeurs.

Maar als je eenmaal F You Money hebt, stop je met zulke mensen om te gaan, want dat hoeft niet. Het resultaat is dat minder mensen je kwaad maken! Zelfs als iemand je onvermijdelijk teleurstelt, maakt het je niet zoveel uit omdat je niets van hem of haar nodig hebt of wilt.

Als je vroeg op je reis naar F You Money bent, probeer dan minstens $ 300.000 te verzamelen. $ 300.000 is het minimale vermogen dat nodig is, waar je je eindelijk een beetje financieel vrijer begint te voelen.

Zodra je $ 300.000 hebt bereikt, zet je je zinnen meteen op $ 500.000. En als je eenmaal $ 500.000 hebt bereikt, is het onvermijdelijk om een ​​nettowaarde van $ 1 + miljoen te bereiken.

Meer geld hebben verandert je kern niet

Geld versterkt gewoon wie je AL bent. Als je bent zoals de meeste mensen, zal het hebben van F You Money je niet plotseling in een klootzak veranderen. Alleen mensen die al klootzakken zijn, hebben de neiging grotere klootzakken te worden als ze eenmaal geld hebben!

Het hebben van F You Money heeft voor de meeste mensen het tegenovergestelde effect. Het hebben van geld maakt normale mensen minder geagiteerd, minder onzeker en veel meer waardering voor wat ze hebben. Met andere woorden, als je natuurlijk aardiger wilt zijn, word dan rijker! Ik beloof je dat je minder jaloers, dankbaarder en empathischer zult worden.

Waarom denk je anders dat sommige mensen zo ver naar links zwaaien in het politieke spectrum als ze eenmaal geld hebben? Als je de jouwe eenmaal hebt, is het gemakkelijker om goede dingen te zeggen en te doen. Waarom proberen rijke mensen, vooral degenen die hun rijkdom hebben verkregen door erfenis, anders zoveel mogelijk terug te geven?

Het hebben van F You Money brengt in feite schuldgevoelens in de psyche van het individu. Ze beseffen dat ze een van de gelukkigen zijn, want godzijdank weet dat er genoeg andere mensen zijn die het meer verdienen en niet zoveel geluk hebben.

Hoe meer geld je hebt dan nodig is om gelukkig te zijn, hoe meer je wilt teruggeven. Je hebt eigenlijk medelijden met degenen die je het meest haten. Buitensporige rijkdom is immers meestal te danken aan geluk.

Sterker nog, als je eenmaal F You Money hebt, vind je het misschien moeilijker om mensen te vertellen dat ze F Off moeten zijn, omdat je je meer bewust wordt van hoe goed je dingen hebt.

Bezig met laden ... Bezig met laden …

Voor wie wil je jou redden?

Ik wilde mijn oude baas in financiën al eerder aan F Off vertellen, maar het is er nooit van gekomen. Ik neem het mijn baas niet kwalijk dat hij me een vreselijke bonus heeft gegeven in mijn laatste jaar in de financiële wereld. De omstandigheden waren zwaar en hij zorgde ervoor dat ik een ontslagvergoeding kreeg die in vijf jaar werd uitbetaald. Ik neem het hem ook niet kwalijk dat hij me vanuit New York City micromanageerde omdat ik steeds meer een afvallige werd.

Denk aan alle mensen tegen wie je F You wilt zeggen. Doen ze er echt toe?

De ontslagvergoeding was de nummer 1 reden om me het vertrouwen te geven om vervroegd met pensioen te gaan en aan mijn online inspanningen te werken. Op zijn beurt is het uitgegroeid tot iets groters dan ik ooit had verwacht. Ik ben dankbaar dat een moeilijke baas en een moeilijke economische omgeving me ertoe hebben aangezet mijn leven te veranderen.

Uiteindelijk is uw financiële onafhankelijkheidsgetal niet echt als u niets doet aan een suboptimale situatie. F You Geld kan nodig zijn om je de moed te geven om te veranderen. Maar hopelijk zullen de meesten van ons ten goede veranderen lang voordat we een hoop geld nodig hebben.

Dankbaar aan de poortwachters en de tegenstanders

Zelfs na alle afwijzingen die ik heb meegemaakt, heb ik geen behoefte om mijn afwijzingen tegen F Off te vertellen, omdat ze allemaal hun eigen problemen hebben. Zelfs de gemeenste mensen hebben empathie nodig omdat we onze problemen vaak op anderen projecteren.

We zouden onze poortwachters en tegenstanders meer dankbaar moeten zijn. Zonder hen zou het leven misschien te gemakkelijk zijn. En als het leven te gemakkelijk is, waarderen we niet meer wat we hebben.

Oh, maar ik wil dit toch even zeggen. Voor degenen onder u die de poep van uw hond niet opruimen en uw honden ‘s nachts of in de vroege ochtenduren onophoudelijk laten blaffen, F You! Wees alsjeblieft wat attenter.

Laten we voor alle anderen vrede op aarde hebben. Na deze verdomde pandemie en nu de tragische oorlog in Oekraïne, klinkt meer vergevingsgezind en aardiger als een goed idee.

Aanbeveling als je eenmaal FU-geld hebt

Een van de beste manieren om F You Money te verzamelen, is door uw vermogen bij te houden met Personal Capital. Het is een gratis online platform dat al uw financiële rekeningen op één plek verzamelt, zodat u kunt zien waar u uw geld kunt optimaliseren.

Vóór Personal Capital moest ik inloggen op acht verschillende systemen om meer dan 25 verschillende rekeningen bij te houden om mijn financiën te beheren in een Excel-spreadsheet. Nu kan ik gewoon inloggen op Personal Capital om te zien hoe al mijn accounts het doen. Dit omvat mijn vermogen en mijn cashflow.

De beste eigenschap is hun Portfolio Fee Analyzer. Het beheert uw beleggingsportefeuille(s) via zijn software met één klik op de knop om te zien wat u betaalt. Ik kwam erachter dat ik $ 1.700 per jaar aan portefeuillekosten betaalde. Ik had geen idee dat ik bloedingen had!

Er is geen betere financiële tool online die mij meer heeft geholpen om financiële vrijheid te bereiken.

Voor meer genuanceerde persoonlijke financiële inhoud, sluit je aan bij meer dan 50.000 anderen en meld je aan voor de gratis Financial Samurai-nieuwsbrief. Financial Samurai is een van de grootste onafhankelijke persoonlijke financiële sites die in 2009 is gestart. Om mijn berichten in je inbox te krijgen zodra ze zijn gepubliceerd, kun je je hier aanmelden.

This post Als je eenmaal geld hebt, is het moeilijk om anderen te vertellen dat ze weg moeten!
was original published at “https://www.financialsamurai.com/once-you-have-f-you-money-its-hard-to-tell-others-to-f-off/”