Dit artikel bevat links waarvoor we een vergoeding kunnen ontvangen als u erop klikt, zonder dat het u iets kost.

Als het gaat om het vinden van investeringsmogelijkheden in onroerend goed, is het verstandig om geen middel onbeproefd te laten. Beleggers dienen alle opties te onderzoeken en ernaar te streven een diverse vastgoedportefeuille op te bouwen met meerdere soorten investeringen.

Een unieke manier om een ​​vastgoedportefeuille te diversifiëren, is door te investeren in de groeiende self-storage-industrie.

Blijf lezen om meer te weten te komen over hoe beleggen in self-storage werkt en de voordelen voor beleggers, samen met enkele belangrijke punten om in gedachten te houden.

Wat is beleggen in self-storage?

Beleggen in self-storage is een vorm van beleggen in commercieel onroerend goed waarbij geld wordt gestoken in self-storage-faciliteiten en verhuureenheden aan huurders.

Self-storage-faciliteiten zijn kleine, particuliere units die mensen voor korte of lange tijd tegelijk kunnen verhuren. Soms huren gezinnen bijvoorbeeld opslagruimtes als ze te veel spullen verzamelen en geen plek hebben om alles op te bergen. Andere keren kunnen mensen tijdelijk self-storage-eenheden gebruiken wanneer ze van de ene plaats naar de andere gaan.

Self-storage wordt beschouwd als een sterke activaklasse en de markt deed het goed tijdens de coronaviruspandemie, ook al haperden andere markten.

Wat bevatten self-storage units?

Self-storage units zijn meestal alleen voor huishoudelijke artikelen zoals dozen, meubels, gazononderhoudsapparatuur en oude kleding, om maar een paar voorbeelden te noemen. Ze kunnen, indien toegestaan, ook auto’s, motorfietsen of andere gemotoriseerde voertuigen bevatten.

Self-storage units zijn niet bedoeld om mensen of huisdieren te huisvesten, hoewel dit soms voorkomt bij malafide huurders. Wonen in een opslagruimte of er mensen in huisvesten is in strijd met de wet en gronden voor huisuitzetting. Verhuurders worden aangemoedigd om beveiligingscamera’s te gebruiken en hun faciliteiten in de gaten te houden om ongeoorloofde woning- of kraakactiviteiten te voorkomen.

Soorten self-storage faciliteiten

Zoals met alle commercieel onroerend goed, zijn er drie klassen van opslagfaciliteiten: klasse A, klasse B en klasse C. Laten we ze allemaal eens nader bekijken.

​Klasse A

Zelfopslagfaciliteiten van klasse A werden doorgaans na 2000 gebouwd en zijn te vinden in leuke buurten. Klasse A-faciliteiten zijn meestal het meest waardevol en bieden voorzieningen zoals klimaatbeheersing en liften. Daarom hebben eigenaren vaak hogere exploitatiekosten en kunnen ze hogere huren vragen.

Klasse B

Zelfopslagfaciliteiten van klasse B zijn vaak bedrijven die eigendom zijn van moeders en kinderen die in de jaren ’80 of ’90 zijn gebouwd. Je zult hier geen toeters en bellen vinden, maar dit soort eenheden zijn meestal goed beheerd en winstgevend.

Klasse C

Self-storage-faciliteiten van klasse C worden vaak aangetroffen in ongewenste buurten en kunnen ernstige structurele of onderhoudsproblemen hebben. Als gevolg hiervan zijn het riskantere investeringen, maar u kunt misschien een koopje vinden en de waarde van het onroerend goed verhogen – als u de markt goed timet en echt weet wat u doet.

Voordelen van beleggen in self-storage

Investeren in opslagfaciliteiten heeft verschillende aantrekkelijke voordelen. Hier zijn er een paar die opvallen.

Groeiende vraag

De vraag naar opslagfaciliteiten groeit, vooral in dichtbevolkte gebieden. Een sterke vraag naar opslag kan leiden tot hoge bezettingsgraden, een stabiele resterende cashflow en solide langetermijnwinsten – allemaal belangrijke factoren bij het investeren in onroerend goed.

Lage overhead

Een ander voordeel van investeren in self-storage is dat deze faciliteiten doorgaans gepaard gaan met lage overheadkosten.

De hoeveelheid overhead hangt meestal af van de kwaliteit van de opslagruimte. Sommige units zijn bijvoorbeeld kaal en hebben geen elektriciteit. Deze minimalistische constructies hebben meestal betonnen of bakstenen muren, een dak en een metalen schuifdeur.

Een groeiend aantal verhuurders van self-storage kiezen ervoor om hun faciliteiten te upgraden door elektriciteit en verwarming, airconditioning en ventilatie (HVAC) voor klimaatbeheersing aan te bieden. Dit kan aantrekkelijk zijn voor klanten die klimaatgevoelige artikelen willen opslaan, zoals dure meubels, kunstwerken en kleding, die mogelijk kunnen verslechteren als ze worden blootgesteld aan hoge en lage temperaturen en vochtigheid.

Dit soort voorzieningen kosten meer, maar verhuurders kunnen daardoor meer huur vragen.

Minder beheer

Over het algemeen kunnen verhuurders doorgaans wegkomen met minimaal onderhoud, zolang gebouwen operationeel gezond zijn en huurders veilig toegang hebben tot eenheden. Veelvoorkomende onderhoudsproblemen in woningen en commerciële winkels, zoals defecte leidingen of apparaten, zullen zich bijvoorbeeld niet voordoen.

Hoe minder onderhoud, hoe beter. Dat maakt ook beleggen in self-storage een potentiële stroom van passief inkomen.

Hoe te investeren in self-storage faciliteiten

Zoals u kunt zien, zijn er enkele grote voordelen aan het investeren in self-storage van onroerend goed. Hier leest u hoe u aan de slag kunt.

1. Vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s)

De gemakkelijkste manier om in self-storage te beleggen, is door te beleggen in REIT’s, die worden gekocht en verkocht als aandelen. REIT’s zijn bedrijven die beleggen in beursgenoteerd vastgoed en aandelen aanbieden aan consumenten.

Het grote voordeel van beleggen in een REIT met self-storage is dat het handsfree beleggen biedt. Beleggers hoeven zich geen zorgen te maken dat ze verhuurders zijn of een drukke commerciële onderneming runnen. In plaats daarvan kunnen ze geld steken in REIT’s die investeren in self-storage-faciliteiten en geld verdienen met meerwaarden en dividenduitkeringen.

Het is natuurlijk belangrijk om het prospectus van elke REIT te lezen om de exacte eigenschappen in elk fonds te begrijpen en om mogelijke vergoedingen of beperkingen te schetsen. Het is ook belangrijk om de groei van de REIT in de loop van de tijd te analyseren en een idee te krijgen van waar het op de lange termijn naartoe zou kunnen gaan. REIT’s zijn doorgaans beleggingen op middellange tot lange termijn.

Een van de meest populaire self-storage-ketens, Public Storage, wordt gerund door een REIT.

Leer meer:

2. Koop een opslagruimte voor zelfopslag

Een van de meest gebruikelijke manieren om in self-storage te investeren, is door een bestaande faciliteit te kopen en uw eigen kleine bedrijf te starten.

Het voordeel van het kopen van een bestaande faciliteit is dat u kunt voorkomen dat u land koopt, toestemming krijgt van de stad en het langdurige en kostbare bouw- en marketingproces doorloopt. Tegelijkertijd erft u een klantenbestand, zodat u niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen. De prijs van de meeste faciliteiten is gebaseerd op het totale aantal vierkante meters en de kwaliteit van de faciliteiten.

Het enige potentiële nadeel van het kopen van self-storage-eigendommen is dat u mogelijk een falend bedrijf kunt kopen of een bedrijf met structurele schade of slechte recensies van klanten, wat kan leiden tot een negatief rendement. Het is dus van cruciaal belang om uw due diligence te doen en het netto bedrijfsresultaat (NOI) en het groeipotentieel op lange termijn te bepalen.

Als u overweegt een bestaande self-storage-faciliteit te kopen, begin dan door met geldschieters te praten en zorg ervoor dat uw financiën op orde zijn. Zoek dan een slimme commerciële makelaar en ga op zoek naar kansen.

3. Bouw een self-storage faciliteit

De moeilijkste aanpak is om een ​​stuk grond te kopen en je eigen opslagruimte te bouwen. Of u kunt een ander bedrijf ombouwen tot een self-storage center.

Deze strategie vergt veel meer middelen, omdat het gaat om het vinden van het juiste stuk grond dat u kunt omvormen tot commercieel onroerend goed. U moet van tevoren contact opnemen met uw stad of lokale overheid om ervoor te zorgen dat u het land kunt ontwikkelen en dat de lokale gemeenschap achter de beslissing staat.

Vervolgens moet u rekening houden met de vraag en bouwvereisten en een faciliteit kopen die resoneert met lokale kopers.

Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u aan dit soort onderneming begint. U kunt zelfs overwegen een project aan te gaan met experts die verstand hebben van bouw en bedrijfsontwikkeling. Als je geen ervaring hebt op deze gebieden, kan het zijn dat je over je oren valt.

Thuis opslagruimte huren

U hoeft zich niet bezig te houden met self-storage-faciliteiten of zelfs REIT’s om geld te verdienen met storage. Het enige dat u nodig hebt, is een zolder, kelder of garage, en u kunt mogelijk opslagruimte bieden aan vrienden en leden van de gemeenschap.

Dit kan een kleine constructie in uw kelder vereisen, omdat u een afgesloten ruimte wilt bieden om de eigendommen van de huurders te beschermen. Het vereist ook dat het van tijd tot tijd beschikbaar is, zodat mensen items kunnen toevoegen aan of verwijderen uit de opslag.

Als u deze route volgt, zorg er dan voor dat u het proces documenteert en een contract schrijft. U moet waarschijnlijk ook kijken naar een verzekering om uzelf te beschermen tegen schade, diefstal of ontevreden klanten.

De makkelijkste manier om aan de slag te gaan met het verhuren van opslagruimte is via Neighbor. Deze app is de “Airbnb van opslag” en laat je je vrije ruimte op een beveiligd platform vermelden.

Tips voor beleggers met zelfopslag

Hier zijn enkele punten waarmee u rekening moet houden voordat u in commerciële self-storage investeert.

Maak je geen zorgen over de locatie

Locatie is van cruciaal belang in de meeste soorten onroerend goed. Maar als het om self-storage gaat, maakt het niet zoveel uit.

De meeste mensen bezoeken hun self-storage faciliteit niet elke dag en hebben er ook niet direct toegang toe. Schrik dus niet als een voorziening die u zich kunt veroorloven zich aan de rand van de stad of op een industrieterrein bevindt. Klanten zullen je vinden waar je ook bent als je solide service en redelijke prijzen biedt.

Houd de kosten laag

U kunt in de verleiding komen om voorzieningen toe te voegen om de waarde van uw faciliteit te verhogen. Dit kan een valstrik zijn die uw schuld op het onroerend goed verhoogt. De meeste klanten hebben alleen kale opslag nodig.

Als je ergens geld in wilt steken, geef dan meer uit aan beveiliging door te investeren in camera’s en mogelijk zelfs in een beveiligingsservice om periodiek te controleren op verdachte activiteiten. Onbeschermde self-storage units zijn een gemakkelijk doelwit voor criminelen omdat ze vaak waardevolle spullen bevatten.

Beoordeel uw risicotolerantie

Zorg ervoor dat u onroerend goed kunt kopen voordat u deze markt betreedt. Loop van tevoren uw portefeuille en financiële situatie door. Het is ook een goed idee om met een financieel adviseur te praten voordat u zo’n serieuze aankoop doet.

Veel Gestelde Vragen

Kan ik geld verdienen met self-storage?

Meestal wel. Maar het hangt allemaal af van de deal. Als u een bestaand bedrijf koopt met een vast klantenbestand, kunt u snel winst maken. Tegelijkertijd kan het een geldput worden als er serieuze reparaties nodig zijn of als u er niet in slaagt een hoge bezettingsgraad te behouden.

Een gemakkelijkere route is investeren in REIT’s, waarvoor geen eerdere vastgoedervaring of serieus kapitaal vooraf vereist is.

Zijn investeringen in self-storage veilig?

Meestal wel. Geen enkele investering is echter ooit 100% veilig. Wanneer u ergens in investeert, moet u er rekening mee houden dat de investering mis kan gaan en u geld kunt verliezen. Er is geen garantie dat het in uw voordeel uitpakt. Dat is nu eenmaal de aard van beleggen.

Dat gezegd hebbende, is self-storage veiliger dan de meeste andere alternatieve beleggingscategorieën.

Is self-storage commercieel vastgoed?

Elk type onroerend goed dat u koopt met de bedoeling winst te maken, is commercieel onroerend goed. Self-storage is dan ook een voorbeeld van commercieel vastgoed.

Het komt neer op

Self-storage onroerend goed is een spannende activaklasse om te verkennen. Het is recessiebestendig, biedt passieve inkomstenmogelijkheden en heeft een lage overhead.

Het vinden van een geschikte faciliteit of zelfs het bouwen van uw eigen faciliteit kan mogelijk leiden tot een aanzienlijke bron van inkomsten. Het heeft ook flipping-potentieel, wat betekent dat u een faciliteit kunt kopen en deze vervolgens met winst kunt verkopen.

Natuurlijk moeten vastgoedinvesteerders nog steeds voorzichtig zijn en onderzoek doen voordat ze erin springen. De sleutel tot succes in de self-storage-industrie – en onroerend goed in het algemeen – is om uw due diligence te doen.

Hier is het vinden van de volgende beste vastgoedinvestering op uw reis naar financiële onafhankelijkheid.

Delen: Deel dit artikel op Facebook Facebook


Deel dit artikel op Twitter Twitter

Deel dit artikel op LinkedIn LinkedIn Deel dit artikel via e-mail E-mailThis post De beginnershandleiding voor beleggen in self-storage
was original published at “https://millennialmoney.com/self-storage-investing/”