Dit artikel bevat links waarvoor we een vergoeding kunnen ontvangen als u erop klikt, zonder dat het u iets kost.

Als we heel eerlijk zijn, ik hou van karaoke zingen. Maar betekent dat dat ik van zingen mijn beroep kan maken? Nee.

Dat gezegd hebbende, als je een gouden stem hebt, waarom zou je er dan niet wat geld mee verdienen?

In dit bericht ga ik de belangrijkste manieren bespreken om geld te verdienen met zingen. Van straatoptreden tot lesgeven en alles daartussenin, als er een manier is om betaald te worden met je stem, dan leer je er hier meer over.

11 beste manieren om betaald te krijgen om te zingen

Hier is een lijst met mijn favoriete manieren om extra geld binnen te halen met je stem.

1. Zing op straat

Maak een wandeling door een grote stad en je zult vast wel iemand vinden die een instrument bespeelt of zingt en een behoorlijke hoeveelheid geld inzamelt.

De officiële term hiervoor is busking – en het is een leuke manier om gratis bekendheid te krijgen en daarbij een paar dollar te verzamelen.

Bussen is op veel plaatsen illegaal, dus zorg ervoor dat je de lokale regels in jouw regio controleert voordat je eropuit gaat. Dat gezegd hebbende, als je de neiging hebt om artiesten regelmatig te zien spelen – zonder lastig gevallen te worden door de politie – is het waarschijnlijk veilig voor je om het water te testen.

Als je geïnteresseerd bent in het idee, wees dan strategisch over waar je je gaat vestigen. Vermijd busking op privéterrein of voor een bedrijf dat u daar misschien niet wil hebben. Het laatste dat u wilt doen, is potentiële klanten afschrikken. Tegelijkertijd kun je, als je echt goed bent, mensen aantrekken.

Als tip: bij busking draait alles om het publiek vermaken. Het is prima om wat originele muziek te mixen, maar mensen geven over het algemeen meer fooi als ze covers horen die ze kennen.

Als je muziek speelt die anderen willen horen, willen ze misschien zelfs meedoen en met je meezingen. Ga erin mee en laat ze een leuke tijd zien. Het kan leiden tot meer tips.

2. Schrijf Jingles

Maak zoveel mogelijk grappen over me, maar een van mijn favoriete nummers is “Give Me a Break”, de jingle die nog steeds mensen overal doet denken aan Kit Kat-bars. Hetzelfde geldt voor hits als Subway’s “Five Dollar Footlong” en Chili’s “I Want My Baby Back”.

Als je een professionele zangstem hebt, kun je als zanger voor een reclamebureau werken en bedrijven helpen hun jingles tot leven te brengen. Als je eenmaal doorbreekt in de muziekbusiness, zullen er onvermijdelijk andere kansen opduiken.

U kunt ook freelancen en aangepaste nummers, advertenties en tutorials voor uw klanten maken. Bied je diensten aan op sites zoals Fiverr of Upwork om dit soort optredens te vinden.

3. Zing bij bedrijfsevenementen

Ik ga je een klein geheimpje verklappen: bedrijfsevenementen zijn een geweldige bijkomstigheid voor zangers.

Deze evenementen kunnen variëren in omvang en reikwijdte, van cocktailuurtjes tot netwerkevenementen en seizoensfeesten.

Bedrijven betalen vaak duizenden dollars om hun gasten te entertainen, en dit kan dus een geweldige manier zijn om geld te verdienen, zakelijke contacten te leggen en terugkerende banen te krijgen.

4. Start een YouTube-kanaal

YouTube is een potentiële goudmijn voor opkomende vocalisten. Het is jouw digitale podium aan de wereld. U kunt direct een wereldwijd publiek bereiken. En het beste is dat het helemaal gratis is.

Als je een geweldige stem hebt en je focust op het produceren van het juiste type inhoud, zou je mogelijk viraal kunnen gaan.

Het enige waar je op moet letten, is dat YouTube miljoenen gebruikers heeft die proberen het te maken in de muziekindustrie. Als dat zo is, moet je je beste beentje voorzetten als je wilt dat mensen je opmerken.

Lees hier hoeveel geld Youtubers kunnen verdienen.

5. Start een band

De meest traditionele manier om geld te verdienen met zingen, is door een band te vormen. Zodra je band op snelheid is, neem je contact op met je lokale bars en restaurants om optredens te vinden. Je kunt ook geld verdienen door huisconcerten en lokale gemeenschapsevenementen te spelen.

Als je blues, rock, jazz, country, reggae, pop of hiphop kunt zingen, zou het geen probleem moeten zijn om lokale optredens te vinden. Dit geldt met name in de post-COVID-economie, waar veel lokale bedrijven op zoek zijn naar muzikaal entertainment om klanten aan te trekken.

Het enige echte nadeel van het spelen in een band is dat je meer kosten en minder inkomsten hebt omdat je het geld dat je binnenbrengt met iedereen moet delen.

Uiteindelijk kan je band op het punt komen dat ze een album uitbrengen. Dit kan mogelijk leiden tot terugkerende inkomstenstromen, een platenlabel en een rondreizende baan om muziek te maken.

6. Word lid van een kerkkoor

Kerken van alle religies zijn voor hun diensten afhankelijk van muziek. Het blijkt dat velen van hen professionele zangers betalen om de aanbiddingservaring te verbeteren.

In de meeste gevallen hoef je niet eens religieus te zijn om lid te worden van een koor. Zolang je goed kunt zingen, muziek kunt lezen en op tijd op evenementen kunt verschijnen, kunnen kerkuitvoeringen een stevige bijzaak zijn.

7. Word muziekleraar

Als je overweegt om een ​​fulltime muziekcarrière te beginnen, kan het een van de beste beslissingen zijn die je kunt nemen om muziekleraar te worden.

Fulltime muziekles geven zal leiden tot vast geld, met een gemiddeld salaris voor een fulltime muziekleraar rond de $ 44.000. Naast een behoorlijk salaris genieten de meeste muziekleraren doorgaans ook van uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en een pensioen.

Maar om het in dit vak te maken, moet je je op je gemak voelen bij het werken met jongeren en het plannen van het curriculum. Als je geweldig bent met kinderen en graag lesgeeft, kan dit je roeping zijn.

En het beste van alles is dat je extra geld kunt verdienen door lessen te geven en daarnaast je eigen optredens te geven. Twee geweldige online leerplatforms die ik persoonlijk heb gebruikt, zijn TakeLessons en LessonFace.

Leer meer:

8. Doe mee aan een stemwedstrijd

Wie heeft er niet van gedroomd om op te treden op “American Idol?”

Deze shows bieden doorgaans enorme geldprijzen. Ze bieden ook nationale bekendheid en de kans om een ​​platencontract te tekenen.

Meestal kan iedereen komen opdagen voor try-outs. Zo zijn er momenteel open audities voor ‘America’s Got Talent’. Dus, als je van zingen houdt en niet cameraschuw bent, kan dit je ticket naar roem en succes zijn.

9. Plaats muziek op de SoundCloud-app

Nog niet zo lang geleden moest je letterlijk cd’s uitprinten om je muziek te verkopen. Maar vandaag is het proces veel eenvoudiger. Het enige wat je hoeft te doen is een track maken met een microfoon en je computer en deze op SoundCloud plaatsen.

SoundCloud is een artist-first platform met een wereldwijde gemeenschap van onafhankelijke muzikanten en luisteraars. In totaal staan ​​er meer dan 250 miljoen nummers op SoundCloud, van meer dan 30 miljoen artiesten uit 190 landen.

SoundCloud kan dienen als een direct startpunt voor de muziekindustrie. Neem het voorbeeld van Billie Eilish, wiens nummer Ocean Eyes in 2016 viraal ging op het platform. Dankzij de exposure van SoundCloud werd Billie Eilish een Grammy-winnende artiest met een internationale schare fans.

Wie weet? Misschien kan jou hetzelfde overkomen.

10. Start een Patreon-account

Patreon is een platform voor het maken van inhoud waarmee muzikanten inkomsten kunnen verdienen van fans. Als maker van inhoud moet je 5% betalen over het geld dat je verdient, wat niet de slechtste deal ter wereld is.

De truc op Patreon is om je fanbase te maximaliseren, downloads aan te moedigen en elke fan je een klein bedrag te geven. Met de juiste aanpak zou je op deze manier behoorlijk wat geld kunnen verdienen.

Maak je geen zorgen: artiesten op Patreon behouden de volledige controle over de inhoud en kunnen nummers volgens hun eigen schema plaatsen.

11. Word een acteur of actrice

Last but not least, als je van acteren, dansen en zingen houdt, wil je misschien overwegen om acteur of voice-over te worden.

Als je dit soort werk nastreeft, zijn er een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen, waaronder optreden in hits op Broadway, het filmen van musicals in Hollywood of zelfs voice-over doen voor animatieshows en films.

Hoewel dit een ongelooflijk competitief veld is om in te zijn, zou je veel geld kunnen verdienen terwijl je je zangtalenten aan een breed publiek laat zien. Je weet nooit wanneer je misschien wel het volgende grootste ding op het podium of op het witte doek wordt.

Tips om geld te verdienen met zingen

Zoals je kunt zien, is er tegenwoordig geen gebrek aan manieren om geld te verdienen met zingen. Het is gewoon een kwestie van de juiste voor jou nastreven.

Met dat in gedachten zijn hier een paar tips om in gedachten te houden als je nadenkt over je muzikale toekomst.

Doe een persoonlijke beoordeling

Laten we eerlijk zijn: het wordt moeilijk om geld te verdienen met zingen als je er niet zo goed in bent.

Om de wateren te testen, stel je wat samples samen en vraag je een vriend om naar je te luisteren terwijl je zingt. Als mensen je vertellen dat je stem één op de miljoen is, moet je een manier vinden om zo snel mogelijk meer bekendheid te krijgen.

Aan de andere kant, als de ramen breken en katten beginnen te huilen als je zingt, kan dit een teken zijn dat je wat training nodig hebt.

Ik geloof dat iedereen kan zingen en succesvol kan zijn met voldoende oefening en geduld. Maar het helpt om uw huidige capaciteiten te begrijpen, zodat u tijd kunt besparen en uw inkomstenpotentieel kunt maximaliseren.

Ga waar het geld is

Muzikanten schuren vaak bij het idee om uit te verkopen en met bedrijven samen te werken. Als je echter net begint, moet je gaan waar het geld is.

Mijn advies is om betaalde optredens te nemen waar je ze kunt vinden. Als een bedrijf bereid is je geld te betalen voor je muziek- of zangvaardigheden, heb je veel geluk dat je die kans krijgt en moet je die grijpen.

Zelfs als het op dit moment niet het best betalende optreden is, zal het op den duur waarschijnlijk leiden tot beter betalende kansen.

Investeer in spraaklessen

Elke serieuze muzikant weet dat je je vak regelmatig moet oefenen als je er goed in wilt blijven. Betalen voor lessen is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je je stem zo goed mogelijk gebruikt.

Je hoeft geen Frank Sinatra te zijn. Maar als je ‘New York, New York’ kunt neerzetten met je ogen dicht, ben je waarschijnlijk op de goede weg.

Veel Gestelde Vragen

Is het gemakkelijk om online geld te verdienen met zingen?

Het hangt af van je natuurlijke vermogen, je vermogen om je muziek te maken en je bereidheid om sociale media te gebruiken om je naam te verspreiden. Als het erop aankomt, kan iedereen online geld verdienen met een beetje moeite en toewijding.

Welk type microfoon is goed voor opnemen?

Het type microfoon dat u moet gebruiken, is afhankelijk van de muziek die u maakt en uw locatie. Maar over het algemeen kun je voor thuiscomputeropnames niet fout gaan met een Blue Yeti-microfoon, die momenteel $ 99,99 kost. Dit is een hoogwaardige, multifunctionele microfoon en is ook beschikbaar op Amazon.

Hoe kan ik mijn computer gebruiken om mijn stem op te nemen?

De eenvoudigste manier is om de ingebouwde opnamesoftware en microfoon van uw computer te gebruiken. Maar om een ​​superieure geluidskwaliteit te bereiken, moet je geluidsopnamesoftware en een degelijke microfoon kopen.

GarageBand is een uitstekend programma dat je kunt gebruiken om audio op te nemen, omdat het wordt geleverd met een reeks gebruiksvriendelijke functies en hulpmiddelen. Soundtrap van Spotify is een ander uitstekend opnameprogramma.

Mijn advies is om deze twee opties te verkennen om te zien of een van hen je opvalt.

Is crowdfunding beschikbaar voor muzikanten?

Ja. ArtistShare is bijvoorbeeld een site waar trending muzikanten demo’s kunnen plaatsen en financiering kunnen ontvangen voor specifieke projecten. Het is een haalbare manier om bekendheid te krijgen en financiering te verzamelen voor uw creatieve inspanningen.

Natuurlijk kun je ook de grote platforms, zoals Kickstarter en Indiegogo, gebruiken om je volgende muziekproject (zoals een album) te financieren. Wees gewoon klaar om creatief te worden met beloningen.

Het komt neer op

Aan het eind van de dag is er niet veel nodig om extra geld te verdienen met je eigen stem. Je neemt je stem tenslotte overal mee naartoe, dus het is gemakkelijk om je zang te oefenen en klaar te staan ​​voor optredens.

Met een beetje geluk kun je op een dag terechtkomen bij muziekstreamingservices zoals Pandora of iTunes, merch verkopen en liveshows spelen voor duizenden mensen. En onderweg zou je potentieel veel geld kunnen verdienen.

Mijn advies is om deel te nemen aan zoveel mogelijk live optredens, online muziek te posten en freelance mogelijkheden te vinden om voice-over-opnames en commercials te maken. Misschien wil je ook proberen in contact te komen met muziekproducenten die nieuwe deuren voor je kunnen openen en je kunnen helpen bij het ontwikkelen van je carrière.

Zingen is net als al het andere de moeite waard in het leven: hoe meer je het doet, hoe beter je wordt en hoe meer je kunt verdienen.

Dit is om uw reis naar financiële vrijheid te versnellen, terwijl u onderweg wat deuntjes uithaalt.

Delen: Deel dit artikel op Facebook Facebook


Deel dit artikel op Twitter Twitter

Deel dit artikel op LinkedIn LinkedIn Deel dit artikel via e-mail E-mailThis post Geld verdienen met zingen
was original published at “https://millennialmoney.com/make-money-singing/”