Dit artikel bevat links waarvoor we een vergoeding kunnen ontvangen als u erop klikt, zonder dat het u iets kost.

Als u serieus financiële onafhankelijkheid wilt bereiken, moet het creëren van een passieve inkomstenstroom op uw takenlijst staan.

In de woorden van auteur HW Charles is de sleutel om gedurende een korte periode extreem hard te werken, overvloedige rijkdom te creëren en vervolgens meer geld te verdienen door verstandige investeringen die een passief inkomen voor het leven genereren.

Er zijn een paar manieren waarop u passief inkomen kunt genereren – en een van de meest interessante is om royalty’s te kopen.

Blijf lezen om te ontdekken wat beleggen in royalty’s inhoudt, hoe het werkt en waarom je het zou moeten overwegen op weg naar financiële vrijheid.

Wat zijn royalty’s?

Royalty’s zijn een populair type alternatieve belegging. Wanneer u in royalty’s investeert, ontvangt u een vergoeding voor het doorlopende gebruik of eigendom van een fysiek of intellectueel goed, zoals een nummer of een product.

Tijdens een royalty-onderhandeling komen beide partijen overeen met de voorwaarden en leggen deze vast in een officiële licentieovereenkomst. Het royaltytarief dat u ontvangt, wordt meestal uitgedrukt als een betaling per eenheid of als een percentage van de omzet voor een specifieke periode – tot en met ‘eeuwigdurend’.

Vastgoedeigenaren besluiten vaak royalty’s te verkopen omdat ze financiering nodig hebben. Een songwriter, band of platenlabel kan bijvoorbeeld royalty’s op hun muziek verkopen om een ​​nieuw persoonlijk of zakelijk project te financieren.

In een ander voorbeeld zou iemand een stuk intellectueel eigendom kunnen verkopen om een ​​idee als een nieuwe uitvinding om te zetten in liquide kapitaal. De persoon heeft misschien een geweldig idee, maar mist de middelen om er een levensvatbaar product van te maken.

Als doorgewinterde belegger doet u er verstandig aan uit te kijken naar royalty-mogelijkheden. Als u een trefzekere geldmaker tegenkomt, kan het de moeite waard zijn om financiering te verstrekken, een rechthebbende te worden en mogelijk royalty-inkomsten te ontvangen.

Maar zoals u zich kunt voorstellen, is beleggen in royalty’s niet voor bangeriken.

Laten we vervolgens eens kijken naar de verschillende categorieën royalty’s die u kunt vinden.

Leer meer:

Soorten royalty’s

Er zijn verschillende soorten royalty’s waarin u kunt investeren, waaronder auteursrechtelijk beschermde werken, natuurlijke hulpbronnen en bedrijven.

Auteursrechtroyalty’s kunnen items zoals boeken, kunstwerken en muziek omvatten.

U kunt bijvoorbeeld investeren in een nieuw of klassiek nummer van Eminem of Rihanna of een boek van een toonaangevende auteur als John Grisham. Een andere optie zou zijn om de rechten te kopen van een klassieke film als Trading Places met Eddie Murphy in de hoofdrol – een van mijn favorieten!

royalty’s voor prestaties

Prestatieroyalty’s zijn vergoedingen die gebruikers betalen voor het recht om de muziek van iemand anders in een openbare omgeving af te spelen.

Bars en restaurants, streamingdiensten zoals Spotify en radiostations betalen bijvoorbeeld allemaal prestatieroyalty’s aan trending artiesten.

Mechanische royalty’s

Een mechanische royalty is een vergoeding specifiek voor het reproduceren van een muzikale compositie. Mechanische royalty’s kunnen van toepassing zijn op fysieke, digitale, download-to-own- en streamingdiensten.

Muziek royalty’s afdrukken

Muzikanten verkopen hun muziek vaak in gedrukte vellen aan uitgevers voor reproductie. In ruil daarvoor betalen uitgevers royalty’s voor gedrukte muziek voor het recht om hun materiaal in fysieke of digitale vorm te verkopen.

Sync royalty’s

Producenten van inhoud betalen synch-royalty’s bij het gebruik van auteursrechtelijk beschermde muziek in audiovisuele producties zoals films, advertenties en televisieprogramma’s.

Minerale royalty’s

Extractors betalen eigenaren van onroerend goed vaak voor het recht om natuurlijke hulpbronnen van hun eigendom te nemen.

Een eigenaar van een onroerend goed die op een lucratief stuk land zit, wil bijvoorbeeld misschien geld verdienen met het verkopen van royalty’s voor olie en gas aan kopers voor een overeengekomen periode. In dit geval zou een extractor de eigenaar betalen voor minerale royaltyrechten.

Door minerale rechten veilig te stellen, kunt u legaal de grondstoffen van iemand anders verwijderen, verwerken en ervan profiteren.

Octrooirechten

Uitvinders verdienen gewoonlijk hun geld door producten te patenteren en vervolgens licentieovereenkomsten te sluiten waarmee andere mensen hun modellen kunnen gebruiken.

Als belegger kunt u patentrechten kopen en investeren in intellectueel eigendom.

Franchise royalty’s

Ondernemers betalen bedrijven vaak een vergoeding voor het recht om onder hun naam een ​​franchise te openen. Dit soort royalty’s is gebruikelijk in de fastfoodindustrie, zoals McDonald’s en Chick-fil-A.

Waarom zou u in royalty’s investeren?

Nu u een beter idee heeft van wat royalty’s zijn, gaan we eens kijken naar enkele van de redenen waarom u er in zou willen investeren.

Genereer een terugkerende cashflow

Royalty-streams kunnen een effectieve manier zijn om vast geld in uw zak te steken zonder de moeite te hoeven nemen om iets van waarde te produceren – zoals een nummer of boek – of helemaal opnieuw een restaurant te beginnen.

U kunt bijvoorbeeld een muziekroyalty zo structureren dat u een commissie krijgt telkens wanneer iemand een nummer downloadt of er een afspeelt in een bar. Met deze strategie kunt u het harde werk, de ideeën en activa van andere mensen gebruiken als een manier om inkomsten voor uzelf te genereren.

Als je een getalenteerde muzikant bent, kun je natuurlijk ook de rechten verkopen op een nieuw nummer dat je schrijft en produceert en vaste betalingen ontvangen voor je werk zonder dat je elke avond hoeft te spelen.

Beleggingen met een hoger rendement verkrijgen

Een andere goede reden om in royalty’s te investeren, is dat u mogelijk een veel hoger rendement op uw beleggingen kunt behalen.

Muziekcatalogi hebben bijvoorbeeld vaak royalty-investeringen die opbrengsten van 10% of meer bevorderen.

Diversifieer uw portefeuille

De meeste beleggers beginnen met geld op de aandelenmarkt te zetten en te beleggen in aandelen, obligaties, ETF’s en fondsen. Maar als u zich eenmaal als belegger heeft gevestigd en een fundamentele portefeuille heeft opgebouwd, is het een goed idee om uit te breiden en verschillende soorten alternatieve activa te verkennen.

Royalty-activa bieden een geweldige manier om uw portefeuille te diversifiëren en uzelf te beschermen tegen marktvolatiliteit. Ze geven u ook blootstelling aan verschillende soorten beleggingen die tot hogere winsten kunnen leiden.

Hoe royalty’s te kopen?

Investeren in royalty’s lijkt in eerste instantie misschien ingewikkeld. Maar de waarheid is dat het eigenlijk een verrassend lage toegangsdrempel heeft.

Gebruik de volgende stappen om te beginnen met investeren in royalty’s en het verhogen van uw inkomsten.

Stap 1: Zorg ervoor dat u klaar bent om risico’s te nemen

Alle beleggingen brengen een bepaald risico met zich mee, en royalty’s zijn geen uitzondering. Dus voordat u iets doet, moet u ervoor zorgen dat u het zich kunt veroorloven om risico’s te nemen in uw portefeuille.

Muziek, kunst en entertainment brengen bijvoorbeeld allemaal een waarderingsrisico met zich mee. Met andere woorden, u kunt te veel betalen voor andermans eigendom. Er is ook de dreiging van tegenpartijrisico. Als dat het geval is, moet u uw due diligence doen en ervoor zorgen dat de persoon die een actief verkoopt, eigenaar is van wat hij verkoopt.

Bijkomende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn onder meer inflatie, veranderend regelgevingsbeleid en technologische innovatie – die allemaal van invloed kunnen zijn op de waarde van een actief. Er zijn gewoon geen garanties dat uw royaltybelangen zullen uitkomen.

Dit is vooral belangrijk om te overwegen bij het kopen van onroerend goed zoals een patent of bedrijf. Alleen omdat iets er op papier goed uitziet – of misschien heb je er zelfs een emotionele band mee – wil nog niet zeggen dat het zal uitgroeien tot een levensvatbare of veilige bron van inkomsten.

Stap 2: Kies een type royalty

Klaar om verder te gaan? De volgende stap is om erachter te komen in welk type royalty u wilt investeren.

Mijn advies is om het simpel te houden. Zoals bij elke investering, richt u uw middelen en energie op iets dat u begrijpt.

Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar passieve langetermijngroei en u heeft een bovengemiddelde kennis van beeldende kunst, dan is investeren in royalty’s voor kunst en entertainment wellicht de juiste keuze.

Als je een fijnproever bent en wat restaurantervaring hebt, wil je misschien een fastfoodbedrijf franchisen. Als u een tech-goeroe of uitvinder bent, kunt u investeren in iemands intellectuele eigendom.

Wat je ook besluit, zoek een richting uit waar je je prettig bij voelt en waar je enthousiast over bent en ga van daaruit verder.

Stap 3: Selecteer een uitwisseling

Om royalty’s te kopen, moet u meestal via een online uitwisseling gaan.

Hier zijn enkele van de beste online marktplaatsen om te bekijken of u geïnteresseerd bent om in deze ruimte te investeren.

Royalty Flow

Royalty Flow is in de eerste plaats bedoeld voor het kopen en verkopen van royalty’s voor entertainment. De site biedt toegang tot een volledige catalogus met royalty’s van downloads, albumverkopen en stroomlijnen van verkopen.

Royalty-uitwisseling

Royalty Exchange is een toonaangevende royalty-marktplaats voor kopers en verkopers. Hier kunt u royalty’s kopen van muziek-, film-, boeken-, olie- en farmaceutische bedrijven.

SongVest

SongVest is een andere app waarmee je gemakkelijk royalty’s kunt kopen en verkopen. Dit platform houdt zich uitsluitend bezig met muziek.

Dit is een geweldige plek om op een handige en veilige manier te investeren in nieuwe en oude albums.

Stap 4: Onderzoek grondig

Zodra u een idee heeft van het type royalty dat u wilt kopen, is de volgende stap om het beoogde actief te onderzoeken en te onderzoeken.

U kunt bijvoorbeeld een hit vinden waarvan u denkt dat deze op lange termijn kan worden afgespeeld. Maar voordat je er geld in stopt, moet je wat marktonderzoek doen en proberen een idee te krijgen van hoe solide de artiest is. Tijdens dit proces loont het om te kijken naar de reputatie, populariteit en klantenkring van de muzikant.

Probeer een idee te krijgen van wie de muziek van de artiest zou spelen en wanneer. Heeft de artiest een solide aanhang op sociale media?

Houd er rekening mee dat een nummer dat de ene minuut enorm populair is, de volgende minuut gemakkelijk uit de hitlijsten kan verdwijnen, waardoor het potentieel om inkomsten te genereren vermindert.

De belangrijkste afhaalmaaltijd hier is om een ​​royalty te behandelen als een serieuze investering. Vermijd het nemen van emotionele beslissingen en zorg ervoor dat het langetermijnpotentieel er veelbelovend uitziet voordat u er geld in steekt.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Wat is een document over leven van rechten?

Een document over het leven van rechten geeft u het recht om royalty’s van een actief te innen tijdens de duur van de gespecificeerde overeenkomst. Het is een van de meest kritische stukken documentatie die u kunt verzamelen bij het kopen van royalty’s – en iets dat u zorgvuldig moet doorzoeken voordat u tekent.

Zijn royalty’s een goede investering?

Het hangt grotendeels af van het type royalty dat u overweegt. Sommige royalty’s kunnen een geweldige investering zijn, terwijl andere een ramp kunnen zijn.

Persoonlijk beleg ik liever op de aandelenmarkt. Maar elke belegger heeft andere doelen en voorkeuren.

Waar kan ik royalty’s kopen?

U kunt de meeste royalty’s veiligstellen via een online marktplaats zoals Royalty Flow of Royalty Exchange. Deze apps maken het kopen van royalty’s gemakkelijk en bieden een schat aan inzichten om u te helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Het komt neer op

Een van de geheimen van geld verdienen is om altijd je oren en ogen open te houden voor nieuwe investeringsmogelijkheden. Uitbreiden naar een andere activaklasse, zoals royalty’s, kan uw inkomstenstroom stimuleren en uw portefeuille helpen diversifiëren.

Het is echter niet eenvoudig om het punt te bereiken waarop u royaltybetalingen kunt innen, en u moet zich bewust zijn van de risico’s die met dit soort investeringen gepaard gaan.

Geld steken in de muziekindustrie of filmindustrie kan grote winsten opleveren, maar het kan ook behoorlijk riskant zijn als je niet weet wat je doet – vooral als je veel geld investeert.

Het goede nieuws is dat u een klein fortuin kunt verdienen als u uw kaarten goed speelt. Maar als u de verkeerde hand speelt, kunt u uzelf financieel ernstig terugtrekken.

Mijn twee cent: overweeg niet om royalty’s te investeren totdat je al een goed afgeronde aandelenportefeuille van zes cijfers hebt opgebouwd, plus zes maanden aan onkosten die in contanten zijn opgeborgen.

Aan het eind van de dag moet je onthouden dat er geen snelkoppelingen naar welvaart zijn. Maar als je bereid bent om te haasten en slimme financiële beslissingen te nemen, is alles mogelijk.

Dit is om de slimste beslissingen te nemen op uw reis naar financiële vrijheid!

Delen: Deel dit artikel op Facebook Facebook


Deel dit artikel op Twitter Twitter

Deel dit artikel op LinkedIn LinkedIn Deel dit artikel via e-mail E-mailThis post Hoe royalty’s te kopen: investeer in een interessant alternatief activum
was original published at “https://millennialmoney.com/buy-royalties/”