Muntlening

Er zijn momenteel tal van spannende kansen in crypto. Met populaire crypto-uitwisselingen kunt u uw portefeuille diversifiëren met digitale activa. Daarnaast kun je verschillende leenplatforms gebruiken om passief inkomen te verdienen met je crypto en zelfs leningen af ​​te sluiten.

CoinLoan is een alles-in-één platform waarmee je crypto kunt verdienen, lenen en verhandelen. Als u uw digitale activa in één enkel ecosysteem wilt beheren, kunt u met CoinLoan precies dat doen.

Maar hoe verhoudt CoinLoan zich tot zijn concurrenten, en is dit crypto-handels- en uitleenplatform de moeite waard om te gebruiken? Onze CoinLoan-beoordeling behandelt alle functies, prijzen en voor- en nadelen om u te helpen de juiste keuze te maken.

CoinLoan-logoVerdien rente op 20+ cryptocurrenciesNeem door crypto gedekte leningen aanKoop en verkoop uw crypto

Crypto-spaar- en leenplatform

Wat is CoinLoan?

CoinLoan is een crypto-leenbedrijf dat is opgericht in 2017. Het bedrijf opereert vanuit Tallinn, Estland, en is opgericht door Alex Faliushin.

Volgens haar website is het doel van CoinLoan om betere toegang te bieden tot financiële diensten zoals leningen aan leners en geldschieters. Het vereenvoudigt ook het leven voor cryptofans die al hun handels- en uitleentools op één platform willen hebben.

Wat biedt het?

CoinLoan heeft drie hoofdfuncties: verdienen, lenen en handelen. Dit maakt CoinLoan extreem veelzijdig. Bovendien, als u momenteel meerdere crypto-uitwisselingen en spaarrekeningen gebruikt, kan het overstappen naar CoinLoan helpen om het simpel te houden.

Crypto-renterekening

Er zijn tegenwoordig talloze crypto-renterekeningen op de markt en CoinLoan biedt ook een renterekening aan. Het openen van een account is gratis en u kunt verschillende cryptocurrencies en fiat storten om dagelijkse rente te verdienen.

CoinLoan ondersteunt momenteel meer dan 20 activa voor zijn renterekening, waaronder populaire crypto’s zoals Bitcoin en Cardano. Maar u kunt ook euro’s, Britse ponden en USD Coin (USDC) storten om rente te verdienen.

De meeste activa betalen momenteel 7,2% APY, wat veel hoger is dan je ooit zult vinden met een gewone spaarrekening met hoge rente. Hier leest u hoe de rentetarieven van CoinLoan uiteenvallen voor enkele van de meest populaire ondersteunde activa.

Maximale rentevoet (APY)

Rente wordt in natura opgebouwd, wat betekent dat u Cardano verdient als u Cardano stort. De minimale stortingsperiode is één dag en er is geen maximum.

Houd er rekening mee dat u ook CoinLoan-tokens (CLT) moet kopen en inzetten als u de maximale rente voor elk activum wilt verdienen.

CLT is het oorspronkelijke token van het platform en u koopt het rechtstreeks via het platform van CoinLoan. Staking CLT betaalt u niet rechtstreeks rente, maar het verhoogt de rentetarieven voor andere activa op uw crypto-renterekening. Hier is hoe CLT-uitzetniveaus werken:

125 CLT: Verhoogt de rente met 0,1%375 CLT: Verhoogt de rente met 0,3%1.000 CLT: Verhoogt de rente met 0,8%1.250 CLT: Verhoogt de rente met 1%2.500 CLT: Verhoogt de rente met 2%

CLT kost momenteel ongeveer $ 30, dus u geeft minimaal $ 3.750 uit om iets hogere rentetarieven te verdienen. Uiteindelijk betekent dit dat de rentetarieven van CoinLoan iets lager zijn dan u voor de meeste gebruikers zou verwachten.

Maar zelfs het verdienen van een basistarief van 5,2% APY op de meeste crypto’s of 10,3% op fiat is veel beter dan uw ongebruikte activa werkeloos aan de zijlijn laten staan.

Houd er ook rekening mee dat de minimale stortingsvereisten variëren afhankelijk van het activum. U moet bijvoorbeeld minimaal 0,005 BTC of 25 euro storten om geld op uw account te storten.

Door crypto gedekte leningen

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van crypto om leningen af ​​te sluiten, is dat u uw cryptocurrencies niet hoeft te verkopen om contant geld te krijgen. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over kredietscores of strikte lenersvereisten om leningen aan te gaan, omdat crypto-leningen te veel onderpand zijn; als u crypto heeft, kunt u deze als lener gebruiken.

Om CoinLoan te gebruiken om een ​​lening af te sluiten, begint u met het storten van onderpand. U kunt cryptocurrencies storten die het platform ondersteunt, zoals Bitcoin en Ethereum. Van daaruit voert u uw geleende bedrag, het activum dat u leent, de uitleenperiode en uw lening-tot-waarde (LTV) -ratio in.

De minimale uitleentermijn is één maand, maar u kunt maximaal 36 maanden kiezen. LTV-ratio’s omvatten 20%, 35%, 50% en 70%, en een lagere LTV betekent dat u minder onderpand nodig hebt om leningen aan te gaan, hoewel dit uw rentepercentage verhoogt.

Maar zelfs met rente en kosten voor het maken van leningen, kan CoinLoan redelijk betaalbaar zijn voor leners. Als u bijvoorbeeld snel een lening van 1.000 euro nodig hebt, kunt u 0,138 Bitcoin storten als u BTC in uw portefeuille heeft en deze lening afsluiten voor een totale leenkost van 1.059,5 euro.

CoinLoan Crypto-gesteunde leningen Screenshot

En nogmaals, je kunt de LTV-ratio aanpassen zodat je veel minder BTC hoeft te storten om leningen aan te gaan. Over het algemeen helpt dit leners om sneller toegang te krijgen tot fiat en crypto zonder dat ze papierwerk hoeven in te dienen en om te gaan met strikte geldschieters.

U kunt leningen ook terugbetalen wanneer u maar wilt. Houd er rekening mee dat u cryptocurrency van uw renterekening niet als onderpand kunt gebruiken om leningen aan te gaan. U kunt crypto echter opnemen van een renterekening zonder kosten te betalen en deze vervolgens gebruiken om te lenen.

Het is ook vermeldenswaard dat u 50% korting krijgt als u leningskosten betaalt met CLT-tokens.

Crypto kopen en verkopen

De belangrijkste reden om CoinLoan te gebruiken is om passief inkomen te verdienen met je crypto of om leningen af ​​te sluiten. Maar het platform maakt het voor u gemakkelijker om digitale activa te verplaatsen via CoinLoan Trade.

Met CoinLoan-handel kunt u crypto-naar-fiat- en crypto-naar-crypto-transacties uitvoeren. U begint met het storten van fiat, crypto’s of stablecoins op uw CoinLoan-portemonnee. Van daaruit kunt u alle activa kopen die CoinLoan ondersteunt.

U kunt euro’s, Britse ponden, USDC of andere crypto’s en stablecoins die u bezit in een andere cryptowallet storten en deze gebruiken om te handelen op CoinLoan. CoinLoan ondersteunt ook verschillende betaalmethoden, waaronder:

SEPA (voor burgers van de euro en de eurozone)Visa en MastercardSWIFTAdvCash (beschikbaar voor alle valuta, maar niet beschikbaar in de VS)

Zodra u uw handelspaar invoert, geeft CoinLoan de huidige wisselkoers weer en precies hoeveel van een bepaald activum u koopt. Als u ooit activa wilt opnemen, betaalt u ook geen opnamekosten.

Over het algemeen ondersteunt CoinLoan veel minder activa dan beurzen zoals Coinbase en Binance. Maar als u CoinLoan gebruikt om rente te verdienen of leningen af ​​te sluiten, is het sneller om crypto op het platform te kopen dan via een exchange en vervolgens uw crypto over te zetten naar uw CoinLoan-portemonnee.

Applicatie voor de mobiele telefoon

CoinLoan heeft een gratis app voor Android en iOS. De app heeft dezelfde functies als de webversie, zodat u uw renterekening kunt volgen, crypto kunt lenen en kunt handelen vanaf uw smartphone.

Een mobiele app is geen dealbreaker voor een crypto-leenplatform. Het is echter een leuke functie, vooral als u regelmatig crypto koopt en activa op uw renterekening verplaatst.

Zijn er kosten?

CoinLoan brengt geen opnamekosten of kosten in rekening voor uw renterekening. Stortingen zijn ook gratis, dus u kunt CoinLoan gewoon gebruiken om rente te genereren zonder u zorgen te maken over kosten als dat uw doel is.

CoinLoan brengt verschillende vergoedingen in rekening voor zijn leen- en handelsfuncties:

Leningvaluta: Leningskosten bedragen 1% van de hoofdsom van de lening. Liquidatiekosten: 7% van het geliquideerde onderpand van de lening.

Zoals gezegd krijg je 50% korting als je leenkosten aflost met CLT tokens.

U betaalt ook netwerkkosten wanneer u handelt met CoinLoan. Dit is echter onvermijdelijk, en zelfs beurzen zoals Coinbase en Kraken brengen deze kosten in rekening, aangezien dit de kosten zijn van het verplaatsen van activa op de blockchain.

Je betaalt ook verschillende transactiekosten, afhankelijk van de betaalmethode die je gebruikt als je fiat gebruikt om crypto te kopen. Dit varieert afhankelijk van uw bank en land, dus controleer altijd de wisselkoers die u op uw bestelscherm krijgt voordat u een transactie plaatst met CoinLoan.

Hoe vergelijkt CoinLoan?

CoinLoan is een populaire speler op de markt voor cryptoleningen. Met meer populaire concurrenten zoals BlockFi en Celsius kunt u echter ook rente verdienen, leningen afsluiten en handelen. Bovendien zijn, afhankelijk van de activa die u deponeert, bepaalde kredietverstrekkers vaak superieur aan andere.

Hier is hoe de CoinLoan-rentetarieven zich verhouden tot BlockFi en Celsius voor sommige populaire crypto’s en stablecoins:

Hoe open ik een rekening?

U meldt zich aan voor CoinLoan door uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren. Nadat u uw e-mail heeft geverifieerd met een verificatiecode, voltooit u de verificatie van uw klant (KYC) om alle functies te ontgrendelen.

KYC-vereisten omvatten het invoeren van uw naam, adres en telefoonnummer. CoinLoan vereist ook het uploaden van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs, zoals een paspoort of rijbewijs en selfie.

Het proces duurt enkele minuten. CoinLoan is ook wereldwijd actief, hoewel er staat dat sommige landen vanwege risico’s niet in aanmerking komen en dat u KYC-verificatie moet voltooien om te controleren of uw land wordt ondersteund.

Is het veilig en beveiligd?

Beveiliging is een belangrijke overweging voor elke financiële dienst, en dit geldt voor crypto. Bovendien, wanneer u geld uitleent of leent, is het nog belangrijker dat uw activa worden beschermd tegen hacks en mogelijke insolventie.

Gelukkig heeft CoinLoan tal van protocollen om de veiligheid te vergroten. Ten eerste gebruikt CoinLoan BitGo als bewaarder, die $ 100 miljoen aan digitale activaverzekeringen biedt. CoinLoan zegt ook dat het activa in offline, koude opslag opslaat om de risico’s van hacks en verlies te verminderen.

Wat andere beveiligingsfuncties betreft, gebruiken CoinLoan-klanten tweefactorauthenticatie om hun accounts te beveiligen. Er is zelfs een bug bounty-programma dat mensen beloont voor het ontdekken en rapporteren van kwetsbaarheden in het CoinLoan-platform.

Uiteindelijk is het nog steeds uw taak om uw wachtwoord en apparaten te beschermen. En als u CoinLoan niet gebruikt om rente te verdienen of leningen af ​​te sluiten, moet u uw geld verplaatsen naar uw eigen crypto-portemonnee zoals Exodus, Ledger of Trezor, waar u meer controle heeft over uw privésleutels.

Hoe neem ik contact op met CoinLoan?

Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met CoinLoan voor klantenondersteuning. Om te beginnen kun je support@coinloan.io e-mailen met je vragen. CoinLoan heeft ook een Telegram-groep en Reddit-community waar leden vragen stellen en relevant nieuws delen.

Als alternatief kunt u CoinLoan bellen op +372 634 6411 of +1 (657) 220-1706. Over het algemeen zijn de beoordelingen van CoinLoan redelijk positief en het bedrijf heeft een beoordeling van 4,5 sterren op Trustpilot. De meeste positieve beoordelingen stellen dat het platform gemakkelijk te gebruiken is en dat de klantenondersteuning van CoinLoan tijdig en nuttig is.

Is het het waard?

De crypto-uitleenruimte is druk te midden van bedrijven als BlockFi, Celsius en Hodlnaut. Maar ondanks deze concurrentie houdt CoinLoan het goed als een van de beste leenopties die er zijn.

Als u bereid bent om CLT-tokens te kopen en in te zetten, zijn de rentetarieven absoluut zeer concurrerend. En zelfs zonder stakingsbonussen heeft CoinLoan enkele van de hogere rentetarieven voor bepaalde crypto’s en fiat. Bovendien zijn de leenkosten vrij laag en is aanmelden voor CoinLoan snel en eenvoudig.

Als u meer activaondersteuning wilt, heeft Celsius veel meer variatie. Leningkosten zijn over het algemeen ook lager op Celsius. Maar uiteindelijk kunt u meerdere leenplatforms gebruiken om de beste rentetarieven en leenvoorwaarden voor specifieke crypto’s te krijgen.

CoinLoan-functies

Crypto-rente- en leenrekeningen

Varieert op basis van activa Tot 12,3% APY

Cryptocurrency en Fiat-stortingen

CoinLoan werkt samen met BitGo om verzekeringen voor digitale activa te bieden

CoinLoan houdt de meeste activa in koude opslag. Het vereist ook KYC-verificatie en u kunt tweefactorauthenticatie inschakelen.

Toegang tot web-/desktopaccount

This post Verdien, leen en verhandel cryptovaluta
was original published at “https://thecollegeinvestor.com/39642/coinloan-review/”